Bygg upp ditt självförtroende – Våga utmana dig själv!

Bygg upp ditt självförtroende – Våga utmana dig själv!

Vet ni vad nyckeln till framgång är? Självförtroende! Självförtroende är den viktigaste egenskapen en person kan besitta för att kunna uppnå sina mål. Vi antar att ni Rookies vill bli framgångsrika, eller hur? En sak är säker, självförtroendet är något ni alla kan bygga upp och här nedan beskriver vi hur just du kan utveckla ett bättre självförtroende!

1 - Öva!

Övning ger färdighet! Ju mer du övar på något desto bättre blir du, klyschigt va? För varje misslyckat försök, kommer du känna dig säkrare nästa gång du testar. Allt handlar om att bli van med det man tycker är svårt. Make it your comfort zone!

2 - Sluta se ner på dig själv!

Om inte du tror på dig själv så kommer ingen annan göra det heller. Varje gång du underskattar dig själv så sänker du ditt självförtroende. Tro på dig själv! Den store boxaren Muhammad Ali brukade alltid säga “I am the greatest!” Men han sa det aldrig för att låta arrogant, utan för att peppa sig själv. Ibland behöver du en inre motivation för att komma in i den rätta inställningen. Gör som Muhammed Ali, peppa dig själv!

 

3 - Sluta umgås med negativa människor!

Om du redan har svårt att höja ditt självförtroende, gör det inte svårare för dig själv genom att hänga med människor som påverkar dig negativt.

Hitta personer som motiverar dig, vill dig väl och ser till att du alltid strävar efter det bästa!

4 - Motivera andra!

Var den personen som motiverar andra och hjälp dem att bygga upp sitt självförtroende. Fokusera på det dina vänner gör bra och beröm dem! Genom att motivera andra så bidrar du till en positiv och trygg miljö där ni alla kan utvecklas och förbättras tillsammans.

Dessa steg är inte så svåra att följa, eller hur? Öva, sluta se ner på dig själv, umgås med rätt människor och var den som motiverar andra! Kom ihåg, om du inte tror på dig själv så kommer ingen att göra det heller.

You are the captain of your own ship; don’t let anyone else take the wheel

– Michael Josephson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish