Karriär

Vi tänkte att det skulle vara kul att diskutera hur det kommer vara när pandemin är över och distansstudierna slutar.

Vi har intervjuat en läkarstudent på Karolinska Institutet för att lära oss om hur det är att plugga till läkare.

Nu har vi tre klarat av precis 50% av våra studier och vi kände att det var dags för en diskussion/självintervju kring vad vi lärt oss hittills.

Under rådande omständigheter har det blivit extra svårt att få ett sommarjobb. Förra veckan diskuterade vi vad som var viktigt att tänka på under en digitalmässa i podden (avsnitt 52). Här kommer vi med några tips på vad du kan göra under mässan för att öka dina chanser!

I slutet av vecka 3 blev Rookiepodden gästad av Isac Danielsson, projektledare över Campusmässan – en bred arbetsmarknadsmässa av Örebro universitet som i år blir virtuell. Vi fick höra mer om arbetet, omställningen för detta år och om hur mässan kommer vara för alla studenter. Det var riktigt intressant att höra hur de tagit sig igenom de svårigheterna som uppstått och att höra hur bra den färdiga mässan fortfarande kommer vara för studenter.

Att lära sig sätta mål är ett simpelt men väldigt kraftfullt verktyg för att få saker gjorda, disponera arbetsbelastningen, och skapa en överblick kring utfört arbete.

sv_SESwedish