Campusmässan 2021 – Virtuell arbetsmarknadsmässa

Campusmässan 2021 - Virtuell arbetsmarknadsmässa

I slutet av vecka 3 blev Rookiepodden gästad av Isac Danielsson, projektledare över Campusmässan - en bred arbetsmarknadsmässa av Örebro universitet som i år blir virtuell. Vi fick höra mer om arbetet, omställningen för detta år och om hur mässan kommer vara för alla studenter. Det var riktigt intressant att höra hur de tagit sig igenom de svårigheterna som uppstått och att höra hur bra den färdiga mässan fortfarande kommer vara för studenter.

Hur mässan kommer vara

Som student skapar du en profil där du fyller i information om dig själv, dina erfarenheter och dylikt. Detta gör du genom att klicka här. Det kan du göra redan nu. Från och med den 1:a februari kan du gå in och kolla på utställarna och boka samtal. Sedan går mässan igång den 10:e februari kl. 10:00 och fortsätter till kl. 15:00. Där kommer du kunna prata med arbetsgivare via chatt och sedan via video- eller ljudsamtal om konversationen skall fortsätta.

All information du knappade in om dig själv kommer vara sökbart för utställarna. Det gör att utställarna kan söka upp dig. Allt ska ske i samma system och är webbaserat. Allt du behöver är en internetuppkoppling, webbkamera och mikrofon.

Isacs tips

#1 Du behöver ingen dyr kamera, dyr mikrofon eller vacker bakgrund för att imponera. Det räcker med webbkameran på din laptop eller telefon, dina hörlurar och en neutral bakgrund. Undvik Bluetooth-hörlurar då ljudkvalitén oftast är väldigt dålig då.

#2 Gå in och kolla in utställarna i förväg och studera dem. Välj ut några intressanta och skapa en strategi för vad du ska göra när du träffar dem. Förbered frågor och se till att veta vad utställaren gör.

#3 Våga vara nyfiken! Visa framfötterna och ta din chans att knyta kontakter och få det där jobbet. Nätverka och visa vem du är och vem du vill vara. Ha ett öppet sinne. Kör bara! Annars gör någon annan det.

Läs mer om Campusmässan på www.campusmassan.se och anmäl dig här. Har du några frågor? Kontakta oss eller @campusmassan på Instagram.

Vi pratar mer om detta i avsnitt 51 i Rookiepodden. Klicka här för att komma dit.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish