Så landar du sommarjobbet genom en mässa!

Så landar du sommarjobbet genom en mässa!

Under rådande omständigheter har det blivit extra svårt att få ett sommarjobb. Förra veckan diskuterade vi vad som var viktigt att tänka på under en digital mässa i podden (avsnitt 52). Här kommer vi med några tips på vad du kan göra under mässan för att öka dina chanser!

Kontakta företaget innan mässan

Det är väldigt svårt att stå ut bland många studenter under en mässa. För att öka dina chanser kan du kontakta företaget i förväg och presentera dig själv antingen genom Linkedin eller mejl. Berätta lite om dig själv, vad du pluggar och vad du söker samt informera om att du kommer delta under mässan och att du gärna pratar mer med dom då. På så sätt har arbetsgivaren fått en chans att lära känna dig och när det väl kommer till mässan kommer du vara en kandidat som dom gärna pratar mer med. 

Förbered en pitch

Den första konversationen med en arbetsgivare spelar en väldigt stor roll. Det är därav viktigt på att du övar in på hur du ska presentera dig själv. Det är med stor sannolikhet att arbetsgivaren ber dig att berätta om dig själv tidigt under konversationen, du behöver vara redo för det. Under ca 30-40 sekunder ska du berätta om vem du är, vad du har gjort och vad du vill göra för denna arbetsgivare. Se till att öva inför en vän eller familjemedlem tills du känner dig nöjd och pitcha dig själv för arbetsgivarna under mässan. 

Förbered och testa din kamera och mikrofon

Det finns inga samtal som är värre än när internetanslutningen eller när ens mikrofon funkar dåligt. Se därför till att kontrollera dessa i förväg för att undvika strul under dina samtal. Tänk på att undvika bluetooth hörlurar då mikrofonen låter sämre vid sådana samtal, använd gärna en trådad mikrofon om möjligheten finns. Detta gör att arbetsgivaren hör dig tydligt och omständigheterna blir optimala för din del att visa upp dig. 

Vi önskar dig ett stort lycka till och håller tummarna för att du ska få jobbet du förtjänar.

Mer om detta diskuterar vi i avsnitt 52 i Rookiepodden. Klicka här för att komma dit.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish