Boosta din LinkedIn-profil – 5 enkla knep

Boosta din LinkedIn-profil – 5 enkla knep

Möjligheterna på LinkedIn är oändliga. Det är en extremt kraftfullt plattform för att knyta professionella kontakter och hitta affärsmöjligheter som i sin tur kan hjälpa dig hitta jobb. Spelar du dina kort rätt så kommer du öka dina chanser för att få ut det du vill av LinkedIn avsevärt! Nedan har vi tipsat om 5 enkla saker du kan göra för att din profil ska se mer attraktiv ut.

1. Profilbilden

Det absolut första som en arbetsgivare tittar på är profilbilden. Välj en bild där du ler. Du ska se professionell ut men ändå ge ett tillgängligt uttryck. Det är också viktigt att bilden är skarp och att det är du som är i centrum, så att det inte råder något tvivel om vem som är du på bilden. Det bör heller inte vara en rörig bakgrund. Tänk igenom hur är klädkoden i den bransch du vill jobba inom ser ut och klä dig därefter på bilden!

2. Rubriken

Rubriken är din USP(Unique Selling Point) och det är viktigt att den på ett kompakt sätt visar på dina generella kunskaper och brasnchvanor. Tillsammans med din profilbild är detta det enda som syns när folk hittar dig i flödet och när du är aktiv på andra sätt. Det är därför viktigt att rubriken är tydlig och visar vem du är och vad du är bra på. Var specifik med ditt nuvarande yrke!

3. Lägg in dina kompetenser

Dina kompetenser kommer hjälpa dig att bli hittad när arbetsgivare söker efter kandidater till olika jobb. Det fungerar egentligen precis som google, du blir mer relevant om du lägger till sökordet som arbetsgivare söker. Det är även här du har chansen att konkret visa på vilka kunskaper du besitter.

4. Rekommendationer

Att be gamla kollegor om rekommendationer är inget du ska skämmas för! På det sättet får du dina referenser nedskrivna i din profil och den kommer inge mer förtroende.

5. Sammanfattningen

Glöm för guds skull inte att lägga in en sammanfattning om din profil och om dig. Här har du chansen att sälja in dig själv på några rader. Sammanfattningen är den första texten man ser i profilen som besökare, så se till att den blir bra. Du bör vara kortfattad, klar och specifik i sammanfattningen. Tråka inte ut folk med varenda liten detalj i din karriär. Beskriv i stora drag de sektorer du jobbat inom, dina kunskaper och vad du uppnått hittills.

I allmänhet bör du tänka på att allt du publicerar på nätet kan en arbetsgivare hitta när han/hon googlar ditt namn. Vi vill därför påminna er om att tänka efter en extra gång innan ni publicerar något och ställa er frågan; ”Är detta något jag står för och som jag inte skulle skämmas för om min framtida arbetsgivare ser?”

 

Utnyttja alla möjligheter som finns med LinkedIn och LYCKA TILL!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish