Inred på liten yta – Här har du de bästa tipsen

Inred på liten yta - Här har du de bästa tipsen

Du har precis flyttat in i en ny studentlägenhet och är hur taggad som helst över att äntligen få inreda din första lägenhet och nu tänker du, hur ska jag få plats med allt?? En studentlägenhet brukar oftast vara mellan 18-24 kvm stor och för att få plats med allt man behöver utan att det blir allt för trångt så måste man planera sin inredning noga. Men oroa er inte Rookies, vi har tagit tiden och samlat fem tips på hur du kan möblera din studentlya för att göra det bästa av det lilla utrymmet.

1. Multifunktionella möbler

Oftast så brukar man vilja köpa så små möbler som möjligt med hopp om att de ska ta mindre plats. Man köper en liten soffa, liten säng (trots att man så gärna vill ha dubbelsäng) och ett litet skrivbord och tänker att man är klar. Så småningom kommer man inse att man behöver ett matbord, nattduksbord och en bokhylla för all studentlitteratur. Helt plötsligt så har man inte plats längre och du blir missnöjd med lägenheten. Om du däremot köper multifunktionella möbler, en bäddsoffa till exempel, så kommer du inse hur mycket du verkligen kan få plats med! Med en sådan möbel kan du anpassa funktionen efter behov.

2. Utnyttja väggarna - Möblera på höjden!

Slut på förvaringsplats? Våga använda hammaren och se till att få upp hyllorna på väggen! Hyllor må vara små men de kan användas på så många olika sätt. Ingen plats för växterna? Lägg de på hyllan! Inskaffat fler böcker? Lägg de på hyllan! Inskaffat nya doftljus? Lägg de på hyllan!!

3. Satsa på bra belysning

Rätt belysning kan väcka liv i rummets allra mörkaste hörn! Glöm sammetsgardinerna och inskaffa dig tunna gardiner som släpper in mycket solljus och spara på el. Solljus ger även mycket energi, vilket är behövligt om man ska sitta och plugga under långa perioder. Försök även att utöka antalet lampor i rummet, skaffa en vid fönsterbrädan, skrivbordet eller en golvlampa i hörnet av rummet. Våga experimentera med LED-lampor om du känner för det! LED-lampor kan verkligen ge rummet en egen karaktär och bygger upp en mysig stämning när den väl behövs.

4. Använd speglar

Mirror mirror on the wall… Speglar är ett väldigt bra alternativ för att få rummet att kännas större! De skapar en illusion av extra utrymme och reflekterar dessutom in ljus från alla möjliga håll, precis som önskat i föregående tips. Speglar finns i alla typer av former och kan placeras nästintill överallt! Lek med placeringen och hitta dina favorit vinklar.

5. Håll det rent!

Ett väldigt enkelt och billigt sätt att få fria ytor är att städa och bibehålla ordning i rummet. Det gör att du får bättre kontroll på dina grejer och du kommer garanterat få en bättre miljö att vistas i!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish