Allt om studentlivet i Västerås!

Allt om studentlivet i Västerås!

Funderar du på att börja studera på Mälardalens högskola? Då hoppas vi att du med hjälp av denna artikel ska få en tydligare bild av hur det är att studera där och hur studentlivet ser ut. Vi har pratat med en student på Mälardalens högskola och han kommer berätta sin syn på staden, universitetet och studentlivet i allmänhet!

Städerna

Mälardalens högskola finns i både Västerås och Eskilstuna. Båda campus är relativt likvärdiga men Västerås har aningen fler studenter. I många program har man perioder där man studera på de olika orterna. Det finns dock väldigt bra gratis förbindelser mellan städerna som bara ligger ca. 45 km isär.

Eskilstuna har nyligen haft premiär för en stor ny byggnad mitt i stan. Nya fräscha lokaler som alla studenter kan spendera tid i. Allmänt är staden trevligt med en konstant förändrande stadskärna med många restauranger och fikaställen som har uteserveringar på det livliga torget.

Västerås är en mycket större stad med fler möjligheter. Stadskärnan är trevlig och har många bra ställen att fika, äta eller dricka på. Utelivet är mycket större här också. Det finns också ett populärt kårhus här. Här har man nära till IKEA och det stora köpcentret Erikslund vilket är ett stort plus.

Är det enkelt/svårt att få boende?

Att få boende i Västerås är enklare än i många städer, speciellt om man flyttar in från en annan stad. Detta är på grund av bostadsgarantin. De flesta har ett boende inom en månad.

Att få boende i Eskilstuna är inte heller en utmaning. Det finns mycket att välja. Vart man än är i Eskilstuna är det nära till campus.

TIPS! På vår Bostadssida kan du hitta en lista med både kommunala och privata hyresvärdar i bl.a Västerås eller Eskilstuna, perfekt om du är ute efter bostad!

Visste du att Mälardalens högskola har över 16 000 studenter som studerar inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning?

Om universitetet

Mälardalens högskola har många program att välja mellan som är svåra att hitta på andra skolor. Program som International Business Management eller Flyg- och rymdsystem. Lärarna är väldigt kunniga inom sina ämnen och det finns studenter från alla världens hörn på campus. Lokalerna är rymliga och hela campus är fräscht. Har man problem med något som berör studierna kan man kontakta studievägledarna som upplevs vara väldigt hjälpsamma. 

Näringsliv

Eftersom högskolan finns i både Eskilstuna och Västerås har man fördelen att ha hunnit nätverka och träffa företag på båda orterna. Det är en stor fördel.

Eftersom högskolan ofta anordnar workshops och mässor för olika företag är det enkelt att lära känna arbetsgivare som leder till kontakter och anställningar.

Bästa med högskolan?

Bästa med högskolan är den fina arkitekturen, lokalerna och de kunniga lärarna. En bra grej är också transporten mellan campusen som är helt gratis för studenter.

I den här videon får du en känsla av hur det är att vara student på Mälardalens högskola.

Mer information hittar du på deras egna hemsida.

Läs även vår Checklista – ny student om du vill säkerställa att du inte missar något viktigt inför skolstart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish