Allt om studentlivet i Linköping!

Allt om studentlivet i Linköping!

Funderar du på att börja studera på Linköping Universitet? Då hoppas vi att du med hjälp av denna artikel ska få en tydligare bild av hur det är att studera där och hur studentlivet ser ut. Vi har pratat med en student på Linköping universitet och hon kommer berätta sin syn på staden, universitetet och studentlivet i allmänhet!

Staden

Linköping är en stad som inte är för liten eller för stor. Den ligger lite mittemellan, vilket hjälper studenter att vänja sig snabbt men ändå ha mycket att upptäcka. Torget är jättefint med massvis av affärer, sittplatser, caféer och uteserveringar. Dessutom finns en underbar trädgårdsförening med jättefin blomstring under våren och sommaren. Det är bara att ta med filten och kompisarna. Man kan fika, spela volleyboll och lära känna varandra. Under nollningen spenderar många mycket tid där.

Är det enkelt/svårt att få boende?

Att få studentlägenhet i Linköping kan vara en utmaning. Men som alltid med studentboende, löser det sig. Många lägenheter kräver rätt höga poäng på de mest populära ställena. Därför är det en bra ide att kolla in vår bostadssida för att se alla fastighetsägare. På vår Bostadssida kan du hitta en lista med både kommunala och privata hyresvärdar i bl.a Linköping, perfekt om du är ute efter bostad!Är du internationell student? Kolla in detta:

Visste du att Linköpings universitet har över 32 000 studenter som studerar på 120 olika program och 550 fristående kurser?

Om universitetet

Linköpings universitet är ett stort universitet med många byggnader man kan plugga i. Varje byggnad har grupprum man kan boka online. Det finns även fina gräsmattor runtom campus där man kan sitta och plugga tillsammans på fina dagar. Favoritbyggnaden är det nybyggda studenthuset. Väldig lyxig byggnad men många fräscha pluggbänkar, pluggsoffor och läshörnor m.m. Studenthuset erbjuder även studenter att spela pingis för lite rörelse mellan pluggtimmarna. 

Det är alltid bra att ha en egen cykel på campus då staden är en riktig cykelstad. De flesta studenter använder cykel. Det är smidigt, hälsosamt och miljövänligt, vilket är superbra.

Näringsliv

Linköpings universitet är ett universitet som funnits länge och har ordentliga kopplingar till näringslivet. Många yrkesverksamma är alumner från universitetet. Det leder ofta till att dessa alumner har starka kopplingar till och stor förtroende för universitetet. Att komma i kontakt med företag och att få jobb efter examen brukar inte vara något problem. 90% av studenterna på LiU får jobb inom ett år efter examen.

Info om studentlivet

Att vara student i Linköping är utmanande och roligt. Delen som är utmanande kommer från att man kommer från andra städer för att plugga och det är ofta första gången man lämnar sitt hem. Den roliga delen kommer från alla roliga ögonblick med nya vänner i en ny stad. Studentlivet handlar mest om vänner här. Inte många har upplevt flera nollningar på flera skolor men många vet om att LiUs nollning är en av de största och bästa.

Det finns ett stort antal föreningar på universitetet som man kan engagera sig i. Läs mer nedan:

https://liu.se/utbildning/livet-som-student

Linköpings universitet har en jättebra YouTube-kanal med mycket nyttigt!

https://www.youtube.com/user/LinkopingUniversity

I den här videon får du en känsla av hur det är att vara student i Linköping.

Mer information hittar du på deras egna hemsida.

Läs även vår Checklista – ny student om du vill säkerställa att du inte missar något viktigt inför skolstart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish