Allt om studentlivet i Lund!

Allt om studentlivet i Lund!

Funderar du på att börja studera på Lunds universitet? Då hoppas vi att du med hjälp av denna artikel ska få en tydligare bild av hur det är att studera där och hur studentlivet ser ut. Vi har pratat med en student på Lunds universitet och hon kommer berätta sin syn på staden, universitetet och studentlivet i allmänhet!

Staden

Lund är en charmig och levande stad full av kontraster. Bland kullerstenar och korsvirkeshus samsas den medeltida stadskärnan med moderna byggnader och innovationsmiljöer. Anknytningarna till universitetet är många och det stora antalet studenter sätter en tydlig prägel på staden. Bara en kort tågresa bort hittar man städer såsom Köpenhamn, Malmö och Helsingborg.

Är det enkelt/svårt att få boende?

Med tanke på att det är så många studenter i Lund så blir det hög efterfrågan på alla studentboenden. Kötiderna är därmed lite längre och man kan behöva ha lite bättre framförhållning så man inte står utan bostad när väl studierna börjar. Men som de flesta erfarit så löser det sig alltid, även om man kanske får sova på en soffa i en vecka eller två..

Ett tips är att undersöka möjligheten att få bostad via Nationerna och diverse studentföreningar. Det är en del som lyckas få tag i bostad via dem!

TIPS! På vår Bostadssida kan du hitta en lista med både kommunala och privata hyresvärdar i bl.a Lund, perfekt om du är ute efter bostad!

Visste du att Lunds universitet har över 300 program och 2000 fristående kurser?

Om universitetet

Universitetet grundades i slutet av 1600-talet vilket gör det till ett universitet med gamla anor och traditioner. Inte nog med det är gammalt, det är även rankat som en av topp 100 bland universitet i världen! Det finns många olika institutioner så här finns något för alla! Populariteten gör att antagningspoängen generellt sett är höga, så har du siktet inställt på Lund? Se då till att ligga i med plugget!

Näringsliv

I Lund finns en lång tradition av företagande. Mycket näringsliv är kopplat till universitetet och sjukhuset, men Lund är även hemvist för många framgångsrika företag. Lund är bas för flera innovationssystem som främjar och utvecklar nya idéer och företag, inklusive en av Sveriges sex innovationsplattformar för hållbarhet och smarta städer. Årligen arrangeras arbetsmarknadsmässor där studenter har möjlighet att få träffa företagen.

Info om studentlivet

Lund har ett väldigt bra studentliv med det imponerande nations-livet i fokus. Det finns gott om klubbar och pubar och aktiviteter såsom bruncher, luncher, middagar och sittningar finns det gott om. Uppsala och Lund är unika med sina nationer som fungerar som föreningar som man blir medlem i och sedan blir erbjuden att delta i massvis med evenemang. Evenemang såsom baler hålls i den kända AF Borgen och baseras på gamla traditioner!  

Bästa/sämsta med Lund Universitet?

Bästa med universitetet är att allt är så etablerat och att det finns så stort utbud av kurser och program. Sämsta är att det är högt tryck på både antagning och boende.

Mer information hittar du på universitetet egna hemsida!

Läs även vår Checklista – ny student om du vill säkerställa att du inte missar något viktigt inför skolstart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish