Allt om studentlivet i Uppsala!

Allt om studentlivet i Uppsala!

Funderar du på att börja studera på Uppsala universitet? Då hoppas vi att du med hjälp av denna artikel ska få en tydligare bild av hur det är att studera där och hur studentlivet ser ut. Vi har pratat med en student på Uppsala universitet och hon kommer berätta sin syn på staden, universitetet och studentlivet i allmänhet!

Staden

Uppsala är en av de största städerna i Sverige och ligger några mil norr om Stockholm. Staden är världskänd bland annat för sina universitet, sin magnifika domkyrka och arvet efter Carl von Linné. Det är otroligt mysigt med fina hus, kullerstensgator och fyrisån som rinner genom staden.

Är det enkelt/svårt att få boende?

Med tanke på att det är så många studenter i Uppsala så blir det hög efterfrågan på alla studentboenden. Kötiderna är därmed lite längre och man kan behöva ha lite bättre framförhållning så man inte står utan bostad när väl studierna börjar. Men som de flesta erfarit så löser det sig alltid, även om man kanske får sova på en soffa i en vecka eller två..

TIPS! På vår Bostadssida kan du hitta en lista med både kommunala och privata hyresvärdar i bl.a Uppsala, perfekt om du är ute efter bostad!

Visste du att Uppsala universitet har över 100 program och 2000 fristående kurser?

Om universitetet

Uppsala universitet är Sveriges och Nordens första universitet. Mer exakt grundades det 1477 och rankas idag som ett av världens 100 främsta. Här finns mer än 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Universitetets nästan 5 000 forskare och lärare bedriver världsledande forskning och erbjuder ett brett utbud av utbildning. Det finns därmed många olika institutioner och flera olika campus runt om i staden (de har till och med ett campus på Gotland). Med andra ord så finns det något för alla här!

Näringsliv

Eftersom att Uppsala universitet är så pass populärt så har utbildningarna generellt lite högre antagningspoäng. Detta vet företagen om och det är därför många företag som vill höras och synas bland många framstående studenter för att locka de allra bästa. Det arrangeras flera mässor där studenter får möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare. Generellt så växer näringslivet i Uppsala med många nystartade företag varje år.

Info om studentlivet

Uppsala har ett väldigt bra studentliv med det imponerande nations-livet i fokus. Det finns gott om klubbar och pubar och aktiviteter såsom bruncher, luncher, middagar och sittningar finns det gott om. Uppsala och Lund är unika med sina nationer som fungerar som föreningar som man blir medlem i och sedan blir erbjuden att delta i massvis med evenemang.

Bästa med Uppsala Universitet?

Uppsala är en otroligt mysig stad som är full av studenter och vill man uppleva studentlivet PÅ RIKTIGT, ja det är det Uppsala man ska till.

I den här videon får du en känsla av hur det är att vara student i Uppsala och plugga på Nordens första universitet. 

Mer information hittar du på deras egna hemsida.

Läs även vår Checklista – ny student om du vill säkerställa att du inte missar något viktigt inför skolstart!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish