Fackförbund – Varför ska man bli medlem?

Fackförbund – Varför ska man bli medlem?

Allt är inte så lätt som student, ibland behöver man all hjälp man kan få. Sinar kassan för hastigt? Då kan det vara bra att söka extrajobb. Vet du hur du ska gå till väga och har du ett tillräckligt bra CV för att få jobbet? Ett fackförbund finns där för dig, det finns flera förmåner med att vara medlem i ett fackförbund och i det här inlägget ska vi gå igenom några av dem!

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för Unionen

1. Pengarna tillbaka för kurslitteratur

De flesta fackförbunden ger dig en möjlighet att få bidrag upp till 3 425 kr för din kurslitteratur efter dina studier. Böckerna behöver dessutom inte vara nya, det enda som krävs är ett kvitto på ditt köp. Det kan man enkelt skriva själv. Vi alla vet hur dyrt det kan vara att köpa in kurslitteratur, att då kunna få in ett litet bidrag, det uppskattas verkligen!

2. CV-granskning

Fick du inte sommarjobbet du sökte? Då bör du kanske kolla igenom ditt CV! Fackförbund som Unionen erbjuder studenter en CV-granskning. Du kan alltså skicka in ditt CV och få den granskad och få feedback av proffs! Detta kommer att öka dina chanser att få drömjobbet.
I dagsläget är det väldigt svårt att få jobb, men med lite tips och kritik kan dem göra dina ansökshandlingar ännu starkare och mer konkurrenskraftiga för att du ska lyckas.

3. Intervjuträning

Okej, så du lyckades med ditt CV och har nu tagit dig till en anställningsintervju, grattis! Men vad är det arbetsgivaren vill veta om dig egentligen? Låt fackförbunden hjälpa dig. Vissa erbjuder studentombudsmän som ger dig en personlig intervjuträning som ökar dina chanser att lyckas. Du har egentligen ingenting att förlora på det, man kan alltid få bra tips!

4. Hemförsäkring

Att teckna en hemförsäkring är kanske inte det första man tänker på som student. Men att vara oförsäkrad kan få stora ekonomiska konsekvenser om olyckan väl är framme. En del fackförbund erbjuder extra förmånlig hemförsäkring, kolla vad de erbjuder innan du tecknar hos andra! Vissa erbjuder även en studentolycksfallsförsäkring som ingår i ditt medlemskap!

Det finns flera olika fackförbund, oftast brukar dom göra reklam på just ditt universitet. Håll koll nästa gång och våga fråga om du är fundersam över något!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish