NYSTUDENT PÅ ÖREBRO UNI

HÄR SAMLAR VI TIPS OCH RÅD FÖR ER I SEKTIONEN TEKNAT
PÅ ÖREBRO UNIVERSITET

Vi tänkte att det skulle vara kul att diskutera hur det kommer vara när pandemin är över och distansstudierna slutar.

Vi har intervjuat en läkarstudent på Karolinska Institutet för att lära oss om hur det är att plugga till läkare.

Nu har vi tre klarat av precis 50% av våra studier och vi kände att det var dags för en diskussion/självintervju kring vad vi lärt oss hittills.

Under rådande omständigheter har det blivit extra svårt att få ett sommarjobb. Förra veckan diskuterade vi vad som var viktigt att tänka på under en digitalmässa i podden (avsnitt 52). Här kommer vi med några tips på vad du kan göra under mässan för att öka dina chanser!

I slutet av vecka 3 blev Rookiepodden gästad av Isac Danielsson, projektledare över Campusmässan - en bred arbetsmarknadsmässa av Örebro universitet som i år blir virtuell. Vi fick höra mer om arbetet, omställningen för detta år och om hur mässan kommer vara för alla studenter. Det var riktigt intressant att höra hur de tagit sig igenom de svårigheterna som uppstått och att höra hur bra den färdiga mässan fortfarande kommer vara för studenter.

Alla studenter är olika. Vissa vill bara klara sig igenom studierna. Andra vill ha så höga betyg som möjligt. Inget av de alternativen är mindre bra än det andra. Ibland vill man ha mycket tid till annat; kanske ett sidoprojekt eller bara en hobby. Det är helt okej. Vi kommer snabbt gå igenom de tre största faktorerna/tipsen till att höja dina betyg.

BRA RESURSER

Kursmaterial och extentor från kurser på de största skolorna i landet.
Hjälp med olika typer av uppgifter.
Skön spellista med över 30h av Lo-Fi Beats till plugget.
Största samlingen av kunskap i text och video på planeten.
Enkel men kraftfull kalkylator. Kan hjälpa dig med allt från enkel algebra till avancerad linjär analys.
Enkel men kraftfull bild- och videoredigerare.
Nya avsnitt ute varje vecka där ämnet alltid är studentrelaterat. Sköna konversationer om bra ämnen där du får stor möjlighet att påverka diskussionerna.
Organisera plugget så du har mer tid till annat.
Vår favoritapp för anteckningar.
sv_SESwedish