Pita med krispig blomkål och myntasås

Ingredienser

För ca 4 portioner

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 & 1/2 dl mjöl
  • 2 dl vatten
  • 120 g panko
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 kruka mynta
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • sriracha eller tabasco
  • 2 st rödlökar från knippe
  • 6-8 pitabröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela blomkålen i små bitar. Strö lite mjöl över blomkålsbitarna, salta och peppra.

Blanda vatten och mjöl till en smet (lite tjockare än en pannkakssmet). Salta och peppra.

Vänd blomkålen i smeten och sedan i panko. Strö ut de panerade bitarna på en plåt och grädda i ca 20-30 min eller tills gyllenbruna och krispiga.

Rör om efter halva tiden och ha på sriracha efter smak och sedan in i ugnen igen. Du kan blanda yoghurten med den hackade vitlöken och myntan under tiden.

Ha i ca 1 dl vatten i såsen så att den blir lösare i konsistensen. Strimla sedan isbergssalladen och hacka rödlöken. 

Dela på pitabröden och värm sedan i ugnen i ca 3 minuter.

Fyll pitabröden med sallad, sås, den krispiga blokålen, rödlök, lite extra sriracha och mynta. 

Perfekt bjudmat som är enkelt att laga till fler som dessutom går snabbt att tillaga.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish