Carbonara med soltorkade tomater

Ingredienser

För ca 4 portioner

  • 400 g pasta
  • 1 burk soltorkade tomater a 200g
  • 1 gullök
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1,5 dl pecorinoost
  • 1 dl pastavatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 4 äggulor
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp pastavattnet med salt.

Häll av oljan från tomaterna (spara oljan och ha till ett annat tillfälle, kanske i en tomatsås?).

Hacka gullök, vitlök och tomaterna fint. Stek gullök och vitlök på medelvärme.
När löken är glansig, tillsätt tomaterna och matlagningsgrädden. Koka pastan någon minut kortare än anvisningen på paketet.

Blanda äggulorna med en dl riven ost samt salt och peppar. När pastan är klar häller du av den men sparar lite av vattnet. Ta av pannan från värmen och blanda pastan med gräddsåsen, pastavattnet och äggblandningen.

Toppa med riven ost och nymalen svartpeppar.

En billig och god rätt för alla tillfällen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish