Vision

Fackförbundet för dig inom välfärden

Vision är Sveriges ledande fackförbund inom välfärden och har över 200 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Vi erbjuder bland annat lönerådgivning, stipendier, hemförsäkring och CV-/LinkedIn-granskning.

9 anledningar att bli studentmedlem

MAXA DITT NÄTVERKT OCH FÅ KONTAKTER MED ARBETSLIVET 

Med oss får du ett stort nätverk av personer inom ditt framtida yrke. Som medlem kan du prova på ditt framtida yrke under en arbetsdag.


RÅDGIVNING OM VILLKOR I ARBETSLIVET

Vi har koll på dina framtida arbetsvillkor, till exempel vad som gäller kring semester, övertid eller vad du kan tänka på innan du skriver på anställningsavtalet. Mejla, ring, chatta eller ställ en fråga på Facebook.


FÖRSÄKRA STUDENTLIVET

Du som är studentmedlem i Vision och är under 39 år kan teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis. Studenthemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid ID-stöld. Du kan även teckna till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner. Läs mer om hemförsäkringen här.


MER KVAR AV STUDIEBIDRAGET

Mer kvar av studiebidraget Med våra medlemsförmåner får du till exempel rabatt på litteratur, tidningar, träning, bolån, el, kompetensutveckling och semesterstugor. Hitta det senaste bland Visions medlemsförmåner.

STIPENDIER

Du kan söka stipendier för din uppsats, för studier i Sverige och utomlands. Våra stipendier kan ge dig upp till 20 000 kronor.


LÖNESTASTISTIK OCH TIPS INFÖR LÖNESAMTALET

Som medlem har tillgång till vår omfattande lönestatistik som ger dig en bild av löneläget i ditt framtida yrke. Du får rådgivning och tips inför lönesamtalet oavsett om du ska jobba extra eller ta steget ut i arbetslivet.

CV-GRANSKNING OCH LINKEDIN-GRANSKNING

När du ska söka jobb får du personlig CV-granskning. Du kan också få din Linkedin-profil granskad.

RABATT PÅ MEDLEMSAVGIFTEN NÄR DU FÅTT JOBB

När det är dags att ta steget ut i arbetslivet får du en förmånlig rabatt: du betalar du bara 100 kronor för ett helt år.

DITT MEDLEMSKAP DIREKT I MOBILEN

Med Vision–appen får du en snabb överblick av ditt medlemskap och kan enkelt komma i kontakt med oss när det passar dig. I appen kan du bland annat chatta med en rådgivare från Vision Direkt, ta del av aktuell lönestatistik för ditt framtida yrke och unika medlemserbjudanden varje månad.

Vem kan bli medlem?

...och vad kostar det?

För att bli studentmedlem ska du studera vid ett svenskt universitet/högskola. Du betalar 100 kronor en gång och medlemskapet gäller för hela din studietid. Som tidigare studentmedlem betalar du endast 100 kronor för första året som yrkesverksam medlem. Därefter gäller olika priser baserat på din inkomst. Tryck här för detaljerad prissättning.

sv_SESwedish