Akavia

Fackförbundet för dig som valt den akademiska vägen

Förbundet bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Förbundet är partipolitiskt obundet och det näst största förbundet inom Saco.

Vi erbjuder bland annat rådgivning, karriärsupport, företagsbesök och kostnadsfri litteratur.

5 anledningar att bli studentmedlem

KARRIÄRSUPPORT

Som medlem har du tillgång till en rad kostnadsfria karriärtjänster som till exempel granskning av personligt brev, cv och LinkedIn-profil. Du får tips på hur du kan synas med ditt digitala cv inom nätverk, grupper och inför rekryterare. Inom 24 timmar får du svar på hur du kan öka effekten av din profil och därmed förbättra dina chanser till jobbet du vill ha.


FÖRETAGSBESÖK

Vi ger dig chansen till insikt i specifika branscher och möjlighet att knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Du får också en insyn i arbetslivet och vad som förväntas av dig efter examen. Akavia arbetar för att besöken ska vara så intressanta som möjligt och sker både på kontor och digitalt.

EXPERTHJÄLP VID JOBBSÖK

När det är dags att ta steget ut på arbetsmarknaden är det oss du ska prata med. Vad kan du begära i ingångslön, var finns jobben och vad ska du tänka på innan du skriver på ditt anställningsavtal? Allt det här hjälper vi dig med. Få vägledning, rådgivning och stöd i syfte att komma vidare i din karriär – oavsett om det gäller utmaningar eller möjligheter.

KOSTNADSFRI LITTERATUR 

Genom Akavias samarbete med förlagshuset Bookboon - får du nedladdningsbara eBöcker inom facklitteratur och karriärutveckling men även hjälpböcker inom ledarskap, Word och Excel. Biblioteket består av över hundra utvalda titlar såsom populära ”Lyckas med LinkedIn”, ”Stresshantering” och ”Att lyssna”.


HEMFÖRSÄKRING FÖR STUDENTER

För många innebär studietiden också en flytt hemifrån. Genom vårt avtal med Folksam kan du som student få en hemförsäkring som är anpassad för dig och dina förutsättningar.

Vem kan bli medlem?

...och vad kostar det?

Akavia är fackförbundet för dig som studerar till ekonom, jurist, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare eller kommunikatör. Vi har den samlade kompetensen, erfarenheten och styrkan för dig som valt den akademiska vägen. Under studietiden är medlemskapet helt kostnadsfritt. Vi vill ge dig ett bättre stöd i mötet med framtidens arbetsmarknad. Läs mer på akavia.se.

sv_SESwedish