Daal med Chapati

Ingredienser

För ca 4 portioner

  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 100 g (halv tub) tomatpuré
  • 400 g Kokosmjölk + 6 dl vatten
  • 2,5 dl röda linser
  • en stor morot
  • 3 tsk spiskummin
  • 3 cm ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 2 st grönsaksbuljonger
  • 1 tsk chiliflakes
  • en halv lime
  • 1 tsk gurkmeja
  • koriander och jalapeños till topping (valfritt)

Chapati, ca 10st

  • 2 dl ljummet vatten
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

Daal:
Finhacka och stek morötter, lök och vitlök i ca 5 minuter.

Tillsätt tomatpuré samt kryddor och stek därefter i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt kokosmjölk, buljong, vatten samt linser och låt småputtra i ca 20 minuter.

Salta och peppra och häll i juicen från en halv lime.

Chapati:
Knåda ihop alla ingredienser och platta till runda Chapatis.
Stek på hög värme i stekpanna.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish