Sveriges Ingenjörer

Främsta fackförbundet för ingenjörsstudenter

Upptäck styrkan i den gemensamma kraften av 156.500 medlemmar hos Sveriges Ingenjörer. Vi som fackförbund ger dig förmåner och stöd under hela din studietid och under ditt yrkesliv.

Vi erbjuder bland annat ett stort ingenjörsnätverk, olycksfallsförsäkring, inkomstförsäkring, LinkedIn- och CV-granskning.

Vad erbjuder vi?

FÖRSÄKRINGAR

Vi ger dig en studentolycksfallsförsäkring i ditt medlemskap samt erbjuder prisvärda hemförsäkringar som passar dig som studerar.


AVTALSGRANSKNING

Se till att du får rätt villkor. Vi vet vad du behöver tänka på och granskar bland annat anställnings-, konsult- eller exjobbsavtal.


NY TEKNIK

I medlemskapet ingår en digital prenumeration på Sveriges största tekniktidning Ny Teknik.


KARRIÄRCOACHNING

Vi erbjuder dig som student möjlighet att ta del av vår erfarenhet inför din framtida yrkeskarriär.

EXJOBBSKOLL

Som studerandemedlem hos Sveriges Ingenjörer har du rätt till rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp i frågor som rör ditt exjobb.


CV-HJÄLP

Ett bra och tydligt cv ökar dina chanser att få ingenjörsjobbet du vill ha. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning.


KARRIÄRDAGAR & STUDIEBESÖK

Vi är aktiva och deltar på olika karriärdagar men är även med och anordnar exklusiva studiebesök för en inblick i yrkeslivet.


INGENJÖRSNÄTVERK

Vi ger dig många tillfällen att nätverka. Vi ordnar lokala ingenjörsträffar där du får möjlighet att träffa yrkesverksamma ingenjörer och företag.

LÖNESTATISTIK

Vad tjänar en ingenjör i din bransch och i din yrkesroll? Med vår lönestatistik blir det lättare att löneförhandla.


SEMINIARIER & FÖRELÄSNINGAR

Vi anordnar seminarier och föreläsningar som ger till möjlighet att förbereda dig för framtiden.


STIPENDIER

Som student har du möjlighet att ansöka om flera olika stipendium som kan delfinansiera ditt exjobb eller utlandsstudier.


RÅDGIVNING

Våra rådgivare är ditt bästa stöd när du har funderingar kring allt som rör ditt framtida arbetsliv. Du får också juridisk hjälp inom t.ex. arbetsrätt, patenträtt och upphovsrätt.

Vem kan bli medlem?

...och vad kostar det?

För att bli studentmedlem ska du studera vid svenskt universitet/högskola på en ingenjörsutbildning som ska leda till civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 HP.

Som student kostar medlemskapet 15kr/mån.

Som yrkesverksam efter studierna kostar medlemskapet  90kr/mån första året, 150kr/mån andra året och sedan 340kr/mån.

sv_SESwedish