ST

Fackförbundet för dig som arbetar på statligt uppdrag

Fackförbundet ST förbereder dig som student på en karriär i staten. Vi är experter på jobbmöjligheterna inom statlig sektor och kan hjälpa dig att hitta ditt drömjobb och att få koll på arbetsvillkoren.

Vi erbjuder bland annat personlig rådgivning, CV-granskning, uppsatsstipendium och LinkedIn-hjälp.

Vad erbjuder vi?

Förbättra din LinkedIn-profil

Linkedin blir alltmer självklart som verktyg när du nätverkar och söker jobb. Men hur sticker du ut i mängden? Vi granskar din profil och kommer med värdefull feedback om hur du väcker arbetsgivarnas intresse. 


Feedback på ditt CV

Ett fungerande CV ska ta dig hela vägen till arbetsintervjun. Men att få ner alla sina meriter, erfarenheter och kompetenser är inte alltid så lätt. Låt oss granska ditt CV! Vi jobbar tillsammans med dig så du får bästa möjliga utgångspunkt när du söker jobb i staten.


Rådgivande samtal med en jobbexpert

Vi vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att gå framåt, växa och trivas i ditt yrkesliv. Våra erfarna karriärcoacher hjälper dig sätta upp rätt mål så du når nästa steg i din karriär. 


Vi hjälper dig öva inför arbetsintervjun

Ta chansen att öva praktiskt på inför din anställningsintervjun tillsammans med STs karriärcoacher. Du blir intervjuad på telefon eller Skype och  får direkt återkoppling på vad du gjorde bra och tips på saker som du kan utveckla. 

Förhandling och rättshjälp

Som studentmedlem kan du ha rätt till juridiskt stöd om du jobbar extra vid sidan om studierna. Vi kan dina rättigheter och företräder dig om du hamnar i en tvist med din arbetsgivare.


Försäkringar

Som ny studentmedlem ansluts du automatiskt till ett försäkringspaket som ingår i ditt medlemskap utan extra kostnad i tre månader. Försäkringspaketet är anpassat för dig som är student och innehåller bland annat studieavbrottsförsäkring och diagnosförsäkring.


ST Direkt

Har du frågor om arbetslivet? Våra kunniga rådgivare kan svara på dina frågor om lön, anställningsvillkor, arbetsmiljö och mycket mer. Du når oss på 0771-555 444. 


Sök STs internationella stipendium

Vill du skriva en uppsats utomlands om det fackliga arbetets betydelse för hållbar utveckling, fred och demokrati? Då kan du som studentmedlem söka STs internationella stipendium.

Föreläsningar och arbetsplatsbesök

Varje termin ordnar vi karriär- och yrkesföreläsningar och besök på intressanta statliga arbetsplatser. Få inspiration och kompetens för att öka dina möjligheter till drömjobbet i staten.


Juridiska avtal

Skriv hyresavtal och samboavtal helt gratis. Du får även en juridisk behovsanalys i samarbete med juristbyrån Lexly. Skriv avtal här.


Rabatter

Som medlem får du 5 % rabatt på kurslitteratur från Adlibris och extra förmånliga priser på en mängd tidningsprenumerationer. Vi har även fina erbjudanden på banklån och semesterboende.


Publikt

Håll koll på vad som händer i statlig sektor. Som medlem får du tidningen Publikt som kommer 8 gånger per år.

Vem kan bli medlem?

...och vad kostar det?

För att bli studentmedlem ska du studera vid ett svenskt universitet/högskola. Efter  studierna kostar det endast 100kr för hela första året. Därefter gäller olika priser mellan efter studierna kostar medlemskapet mellan 152 och 264kr/år beroende på lönen. Tryck på knappen nedan för mer detaljerad prissättning.

sv_SESwedish