Vi bygger broar mellan
studenter och näringslivet

Vi hjälper företag att bygga långvariga relationer med studenter.

Rusta för framtiden

Studenter är er framtida kompetens och era framtida leverantörer och kunder

Med unika strategier, kreativa tillvägagångssätt och ett stort engagemang hjälper vi företag att nå ut till studenter på Sveriges Universitet och högskolor, både digitalt och i deras fysiska miljö. Vi sitter på en unik position och verkar i gränslandet mellan företagen och studenterna.

Hos oss får du en dedikerad kontaktperson som ser över och tar hand om väsentliga aspekter som främjar och stärker ert varumärke så att ni istället kan fokusera på det som ni är bäst på.

Våra unika tjänster

Strategi & varumärke

Din verksamhets varumärke är summan av alla upplevelser och associationer som studenter förknippar din verksamhet med. Alla kontaktytor påverkar: hur du svarar i telefon, hur din webbplats ser ut och fungerar, om du underhåller din Facebooksida etc. 

Med varumärkesarbetet så sätts en plan utifrån din verksamhets vision, affärsidé och positionering för att ni ska framstå som en attraktiv arbetsgivare som attraherar talanger med färsk kunskap!

Studenterna spenderar stora delar av sin tid på internet och det blir därför även här som de samlar på sig intryck från olika företag som slåss om deras uppmärksamhet.

Vi kan hjälpa ert företag att etablera en närvaro på sociala medier och vi kan också utbilda er och era medarbetare i hur man bäst kommunicerar i sociala medier. Men finns det behov så är vi också flexibla och öppna för andra lösningar. Huvudsaken är att vi tillsammans kan skapa en hållbar närvaro för er på era sociala medier.

Genom att anlita oss får ni direkt tillgång till kontakter och ett nätverk inom universitet och högskolor runtom i Sverige. Många företag vill komma åt studenter men vet inte hur. Låt oss hjälpa er istället.

Vi har flera års erfarenhet från att jobba med ambassadörsprojekt. Det är ett effektivt sätt att börja bygga långsiktiga relationer med studenter och även få en fot in i studentkretsar. 

Vi hjälper till med att starta upp hela ert företags ambassadörsprojekt och om så önskas kan vi fungera som bollplank och rådgiva era ambassadörer utifrån den kunskap vi besitter.

Mentorskapsprogram är ett superbra sätt för ert företag att lära känna studenter och för studenter att lära känna er. Ni bygger varumärke, får prata med unga ambitiösa studenter och hjälper även unga genom att bidra med nya insikter och coaching. 

Vi hjälper till med att sätta upp riktlinjer för programmet, marknadsföra och ser till att allt flyter på. 

Genom att arrangera event för studenter, oavsett om det är i lokaler på campus eller i ert företags lokaler, så är det ett effektivt sätt att bygga varumärke och få träffa studenter.

Vi hjälper till med att planera och genomföra eventet. Vi har kontakter för att boka lokaler på campus, erfarenhet från att arrangera event som dessa och goda insikter i vad studenter vill ha för att det ska bli ett lyckat event.

Har ni en produkt eller tjänst som ni vill marknadsföra och nå ut med till studenter? Vi har gett flera företag fasttrack till en bred massa genom våra unika tillvägagångssätt och breda kontaktnätverk i dessa kretsar.

Vill ni annonsera lediga extrajobb, sommarjobb, exjobb eller gig-jobb? Vi kan hjälpa er! Tillsammans kommer vi överens om en strategi för att nå rätt studenter på rätt sätt. Genom våra sociala kanaler når ni ut till tusentals studenter.

Kontakt med studenter

Övriga tjänster

Vi driver en podcast vid namn ”Rookiepodden”. Det är en populär podcast bland studenter där vi lyfter ämnen såsom studier, nyheter, intressanta historier och personlig utveckling. Vi vill även bjuda in gäster som har en intressant historia eller något annat som studenter kan vara intresserade av att höra. Är du en person som jobbar på ett företag som har en story ni vill nå ut med? Välkommen!

Genom våra sociala kanaler når vi ut till tusentals studenter varje dag. Om ni har bra content, en tävling eller vad som helst som studenter kan ha intresse utav så hjälper vi gärna till med marknadsföring genom våra sociala kanaler!

Står ni inför ett beslut inom ert företag och vill veta hur studenter ställer sig inför olika beslut? Då kan vi hjälpa till med att nå ut för att få in fler deltagare och på så vis få ett större stickprov och säkrare resultat.

Vi har ett brett nätverk av ambitiösa och drivna studenter. Vill ni ha hjälp med att nå och komma i kontakt med de riktiga talangerna så hjälper vi gärna till. Vi själva är tre drivna studenter som har näsa för att identifiera och hitta andra likasinnade. ”It takes one to know one.”

Vi håller föreläsningar på skolor och för grupper i syfte att ge inblick i studentlivet och inspirera yngre att studera vidare efter gymnasiet. Vi reder ut de frågor som finns om högskole- och universitetsutbildningar. Hur vet jag vad jag ska välja för utbildning? Hur är studentlivet? Vilken utbildning och universitet passar mig? Vilka fördelar finns det med att utbilda sig?

Vi har hjälp företag med allt från kapitalanskaffning till marknadsföring av produkter. Vi besitter en unik position som vi gärna utnyttjar för att hjälpa ert företag med era mål. Tveka därför inte på att höra av er om ni tror att vi kan hjälpa er med något annat som inte nämnts bland våra tjänster!

Några av våra partners och företag vi jobbat med

Nyfiken på att höra mer om våra tjänster och vad vi kan göra för ert företag?

  Kontaktuppgifter

  Tlf Vidar: 070 375 05 76

  E-post Vidar: vidar@rookiestudent.se


  Tlf Michell: 076 941 44 75

  E-post Michell: michell@rookiestudent.se


  Tlf Yossif: 076 559 88 46

  E-post Yossif: yossif@rookiestudent.se

  Om oss

  Rookie Student består idag av 3 idérika och passionerade medarbetare med kompetens inom ambassadörskap, sociala medier,  webbutveckling, koncept- & varumärkesutveckling, contentproduktion mm. Våra kunder ser oss som en engagerad, flexibel partner att växa med, och som en marknadsavdelning med unik kompetens. Våra tjänster passar alla storlekar på företag i alla branscher! Vi är själva studenter vilket ger oss den unika position som vi besitter. 

  Vidar Brudvik

  Michell Hanna

  Yossif Alzubaydi

  Här finns vi

  För närvarande finns våra tjänster i Örebro men vi är flexibla och erbjuder lösningar även för företag i övriga Sverige. Rookie Student avser att på sikt etablera oss fysiskt i samtliga stora studentstäder i Sverige.

  sv_SESwedish