Karriär

Under rådande omständigheter har det blivit extra svårt att få ett sommarjobb. Förra veckan diskuterade vi vad som var viktigt att tänka på under en digitalmässa i podden (avsnitt 52). Här kommer vi med några tips på vad du kan göra under mässan för att öka dina chanser!

I slutet av vecka 3 blev Rookiepodden gästad av Isac Danielsson, projektledare över Campusmässan – en bred arbetsmarknadsmässa av Örebro universitet som i år blir virtuell. Vi fick höra mer om arbetet, omställningen för detta år och om hur mässan kommer vara för alla studenter. Det var riktigt intressant att höra hur de tagit sig igenom de svårigheterna som uppstått och att höra hur bra den färdiga mässan fortfarande kommer vara för studenter.

Att lära sig sätta mål är ett simpelt men väldigt kraftfullt verktyg för att få saker gjorda, disponera arbetsbelastningen, och skapa en överblick kring utfört arbete.

Under tiden man studerar är det många som tar studielån och låter sina sparade pengar vara.

Att hålla sig till en ny vana kan vara svårt, speciellt till en början när allt känns ovant.

Vi alla har olika mål och de kan skilja sig mycket åt. Mål kan vara både stora och små, men det de har gemensamt är att de i regel sällan uppnås. Hur kommer detta sig?

sv_SESwedish